Hoe maak je vlierbloesemsiroop?

Vlierbloesemsiroop is heerlijk, maar bevat meestal wel veel suiker.  Dat kan bijna niet anders. anders is het niet houdbaar. Wel kun je ongezoet vlierbloesemwater maken, dat is maar een paar dagen houdbaar. De siroop kun je in grote hoeveelheden maken want die kun je goed bewaren. 

Pluk de vlierbloesemschermen in de ochtend op een droge dag. Schud ze even uit voor de insecten die erin kunnen zitten. Gebruik alleen schermen met mooie frisse bloesem waarvan alle bloemen uitgekomen zijn. Doe zo veel mogelijk schermen zonder stelen in een grote pan of emmer met deksel.

Overgiet de schermen met zoveel water dat ze onder staan maar ook niet veel meer. Zo zorg je dat je een geconcentreerde smaak krijgt en dat is wat je wil bereiken. Een BOM vlierbloesem en lente in je glas! Doe de deksel er nu op en laat dit mengsel 1 -2 dagen staan op een koele plek in je huis. Iets langer laten staan kan ook.

Giet nu alles door een groot zeef. Het water kan je zo drinken. Het smaakt heerlijk gekoeld. Het is echter niet lang houdbaar. Maximaal 2 dagen in de koelkast. 

Voor de siroop meet je de hoeveelheid vliesbloesemwater en voeg per liter 500 g suiker toe (ja dat is veel, maar anders is het niet houdbaar) Verhit het tot het net niet kookt. Roer tot de suiker is opgelost. Roer er per liter sap van 1/2 citroen door  en citroenschillen van 1/2 citroen. Laat de siroop 10 minuten doorkoken. Schep de citroenschillen eruit. Maak flessen van te voren goed schoon met kokend water. Vul de flessen nu heet af. Sluit ze direct na het vullen goed af. 

 

 

479058475166475167475168479059 479060 478535
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Bruinebonensoep

Hollandse bruine bonensoep

Een heerlijke soep voor als het buiten koud is: Hollandse bruine bonensoep

4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Salade van roergebakken wilde spinazie

Salade van roergebakken wilde spinazie

Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Lees meer
Hoe maak je tapas?

Hoe maak je tapas?

Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb je maar 20 minuten nodig. De andere hapjes kosten je wat meer tijd, maar dan heb je wel een complete...

Lees meer
Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

Lees meer
Kaassoesjes van boerenkaas

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je oosterse pompoensoep?

Hoe maak je oosterse pompoensoep

Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Lees meer
Salade met mandarijn en brie

Salade met mandarijn en brie

4 personen

Lees meer
Hoe maak je cranberry-compote?

Hoe maak je cranberry-compote?

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

Lees meer
Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Lees meer
Mosselsoep met saffraan en witte wijn

Mosselsoep met saffraan en witte wijn

4 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
American pancakes

Hoe maak je American Pancakes?

Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

Lees meer
salade geroosterde biet zonder suiker

Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Kokosyoghurt en gebakken peer

Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

Lees meer
vegan linzenpate

Linzenpaté

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Lees meer