Rabarbertaart
fotograaf: Sarina Kok

taart of nagerecht

Ingrediënten

Voor het deeg:
80 gram boter
80 gram suiker
1-2 eieren
citroenschil of vanille
1-4 eetlepels melk
200 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
750 tot 1000 gram rabarber
20 gram boter
eventueel wat rietsuiker

Bereiding

  • Taartvorm invetten en met wat bloem bestuiven.
  • Roer de boter en suiker zacht. Dan het ei erbij mixen. Vervolgens de overige ingrediënten met een snufje zout.
  • Het deeg is niet uit te rollen, maar schep het in een taartvorm en strijk het een beetje glad.
  • Rabarber in kleine stukjes snijden en leg die op het deeg leggen. Druk het hier en daar in het deeg. Hierover giet je de gesmolten boter (van 20 gram boter).
  • Ik bak de taart dan 30 minuten op 200 °C in de oven. Strooi er na het bakken eventueel nog wat rietsuiker over heen.

Recept van Geraldine van Doorn, winnaar wedstrijd Lenterecept.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten