De vlier raakt langzaam uitgebloeid, maar als je nog een struik ziet met mooie schermen dan is het zeker de moeite waard om deze vlierbloesemsiroop met frambozen eens te maken. Dit recept ontvingen we van Maaike Hazenbroek  als inzending op onze actie waarmee het boek Homemade van Yvette van Boven te winnen was. Wij vonden het recept van Maaike een eervolle vermelding waard. 

Pluk de vlierbloesemschermen op een droge dag. Rits thuis de bloemen van de steeltjes. Gebruik hiervoor een vork. Doe de bloemen in een grote pan.
Overgiet de bloemen met zoveel water dat ze onder staan maar ook niet veel meer. Doe de deksel op de pan en laat dit mengsel 1 dag staan op een koele plek. Schep de bloemen zoveel mogelijk uit de pan en giet nu alles door een kaasdoek. Zo krijg je een mooie transparante vloeistof. Helemaal helder krijg je het alleen nooit omdat er altijd wat fijn stuifmeel overblijft in het water.Meet de hoeveelheid vocht af en doe het in een grote pan. Voeg nu per liter 1 kilo suiker toe en verhit het tot het net niet kookt. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg per liter water 25 ml citroensap toe. Pak en zeef 300 gram frambozen en voeg het sap toe. Steriliseer de flessen en vul ze af. Na het afvullen meteen goed afsluiten.

Dit recept komt van Maaikes blog

 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten