Je weet gewoon dat het echt lente is als er weer rabarber te koop is. Van deze lange stengels met bleekrode en groene kleur maak je een heerlijk frisse compote die lekker smaakt bij gestoofd vlees of als nagerecht door de yoghurt of kwark. 

Koop een halve kilo rabarber en snij de boven- en onderkanten eraf. Jonge rabarber hoef je nauwelijks te schillen. Bij oudere rabarber trek je de vezelige schil er even vanaf met een scherp mesje.

Snij de stengels in stukken van ongeveer 3 cm. Breng in een pan 100 ml water of witte wijn aan de kook. Voeg 250 gram rijpe aardbeienin stukken aan de rabarber toe. Laat de rabarber met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten koken.

Schep de rabarber uit de pan met een schuimspaan en laat het kookvocht nog even op hoog vuur zonder deksel inkoken tot het stroperig wordt. Schenk de siroop over de rabarber en laat het geheel afkoelen.

Andere lekkere gezonde recepten met rabarber vind je natuurlijk ook in ons PuurGezond slank Lentemenu. Een compleet maandmenu met recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes.Te koop als download in onze webwinkel voor €7,50

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten