Jaja het is lente, maar laat ons nog even genieten van de stamppot. Voor je de stamppotpan en stamper opruimt moet je namelijk echt nog even raapstelenstamppot maken. Juist nu zijn de jonge knapperige raapstelen het lekkerst! En ze zitten vol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Dat is mooi meegenomen.

Schil voor 4 personen 800 gram aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

Snij ondertussen 600 gram raapstelen (blad en stelen) in stukjes van 1 cm breed. Was de raapstelen goed en laat ze uitlekken. Giet de aardappels af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper.

Roer er ongeveer 50 ml melk en 2 eetlepels boter door tot een vrij droge puree ontstaat. Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de raapstelen in gedeeltes door de aardappels heen. Goed doorscheppen maar niet te lang verhitten, de raapstelen moeten nog wat knapperig blijven. Lekker op smaak maken met peper en zout en direct serveren.

Wil je minder koolhydraten? Vervang dan een deel van de aardappels door knolselderij. Neem bijvoorbeeld 400 gram aardappels en 400 gram knolselderij. Wist je dat we ook een korte cursus Hoe kan ik koolhydraatbeperkt eten?" in onze webwinkel verkopen? Voor € 9,50 schaf je de download aan.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten