Ze zijn weer volop te koop: asperges! Kook je asperges, bewaar dan het kookwater want daarvan kan je een heerlijke aspergesoep maken.

Als je asperges kookt, kook dan onder in de pan de schillen en afsnijdsel mee. Zeef het kookvocht na afloop.

Voor 1 liter aspergesoep heb je 900 ml van dit kookvocht nodig. Schil 300 gram asperges en snij deze in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de asperges met zout in het kookvocht in ongeveer 15 minuten gaar.

Smelt in een andere pan 35 gram boter. Roer hier 35 gram bloem doorheen zodat de bloem alle boter opneemt. Schenk er 100 ml witte wijn en 250 ml van het aspergekookvocht bij. Klop met een garde het bloembotermengsel door de vloeistof. De vloeistof begint te binden. Roer het geheel glad.

Voeg vervolgens onder voortdurende roeren de rest van het aspergekookwater met de stukjes asperge toe. Laat de soep 2 minuten doorkoken.

Roer 1 eidooier los met 50 ml room en schep hier wat van de hete soep bij. Roer dit goed door elkaar en schenk dit al roerende door de soep.

Maak de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat verse peterselie en (versgeraspte) nootmuskaat

 

Meer van dit soort voorjaarsgerechten vind je in onze lentemenu: een maandmenu vol gezonde voorjaarsrecepten en nog slank ook. Je vindt de download hier in onze webshop

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten