Het is nu de tijd voor asperges. Groene asperges, lekker makkelijk.

 

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

600 gram groene asperges
2 eieren
450 gram panklare krieltjes
125 gram rauwe ham (plakjes)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse peterselie, fijngeknipt

Bereiden

  • Asperges wassen en uiteinden afsnijden, In ruim kokend water ongeveer 2 minuten koken. Afgieten, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Eieren in ongeveer 8 minuten hard koken. Krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar koken.
  • Grillpan voorverwarmen. Ham in lengte halveren. Plakjes ham om asperges wikkelen, met olijfolie bestrijken en bestrooien met (versgemalen) peper.
  • Asperges onder regelmatig keren ongeveer 5-6 minuten grillen. Peterselie door krieltjes schudden. Asperges met krieltjes en gehalveerde eieren serveren.

Dit recept komt uit: Koken met de Consumentenbond.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten