Een paar keer per jaar mag het schoonmaken van groente heel veel tijd in beslag nemen. Vooral als je weet dat je daarna een heerlijk maaltje zult hebben. Want hoe je het ook wendt of keert, het schoonmaken van asperges is veel werk. Maar daarentegen is de verdere bereiding een fluitje van een cent.

Koop per persoon een halve kilo asperges. Schil de asperges met een dunschiller. Leg daarvoor de asperge op het werkblad en trek met de dunschiller van vlak onder de kop naar het uiteinde van de asperge. Draai de asperge rond en schil zo aan alle kanten. Ga zorgvuldig te werk, niets is zo vervelend tijdens het eten als taaie restjes schil die zijn blijven zitten. We heben het ook even voor je op video gezet. 

Snij het droge (houterige) uiteinde van de asperge af (ca. 1 cm). Bewaar de asperge in koud water. Kook de asperges in een grote pan. In een aspergepan kun je de asperges rechtop koken, met de kopjes boven het water uit. Heb je geen aspergepan neem dan een pan waarin de asperges plat kunnen liggen. Leg ze allemaal met de kopjes naar dezelfde kant.

Breng het water  met een scheutje citroensap en wat zout aan de kook. Leg de asperges in het kokende water en laat ze 5 minuten koken. Draai de warmtebron laag en laat de asperges 10-15 minuten in het water staan (afhankelijk van de dikte). Prik met een vork in een uiteinde om te controleren of de asperge gaar is. Schep de asperges met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze op een schaal.

Serveer ze traditioneel met hardgekookte eieren, gekookte ham en gesmolten roomboterof Hollandaise saus. Lekker met nieuwe aardappeltjes.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten