Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Barbecue recepten
Hoe maak je shoarmakruiden?
Shoarma op PuurGezond? Ja hoor, want je kunt shoarmavlees prima zelf maken. Zonder al het zout en toevoegingen die in kant-en-klaar gekruid…
Hoe maak je pindasaus?
Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.Lekker bij de BBQ
Vegetarische saté van tempeh
Wist je dat je van gemarineerde tempeh hele lekkere saté kunt maken? Wij doen het je voor.
Hoe maak je waldorfsalade?
Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt…
Hoe maak je satésaus?
Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je…
Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?
Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg.…
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?
Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie…
Hoe maak je wereldburgers?
WereldBurgers zijn hét duurzame alternatief voor de welbekende hamburger. Tover je broodresten om tot een heerlijke snack! Ellen van Andel stuurde dit…
Video: hoe maak je barbecuesaus?
Wist je dat je barbecuesaus ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? En dan weet je zeker dat je een saus hebt zonder allerlei onnodige toevoegingen.
Hoe maak je gegrilde sardientjes?
Nog zo’n zonnig zomers recept dat we van onze vakanties mee naar huis hebben genomen: gegrilde sardientjes. Die smaken echt niet alleen op het…
Hoe maak je een barbecue kruidenmix?
Zelf gemaakte barbecue kruidenmix. Minder zout, meer smaak! Heerlijk om vlees, vis en groenten mee in te wrijven voordat je ze op de barbecue legt. Of…
Gemarineerde groentespiesen
Leg eens groente op de barbecue. Bijvoorbeeld deze heerlijke groentespiesen.
Gemarineerde biefstukspiesen
hoofdgerecht 2 personen bereidingstijd: 45 minuten
Gegrilde zoete aardappel
Vaker groenten van de barbecue? Probeer eens zoete aardappel. Heerlijk gegrild!
Hoe maak je coleslaw?
In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het…
Hoe maak je knoflooksaus?
Knoflooksaus schijnt de meest gegeten saus te zijn. Bij de barbecue natuurlijk, maar ook bij allerlei andere gerechten. Logisch want er iets niets…
Hoe maak je salsa verde?
In Spanje weten ze wat lekker is. Zoals deze ‘salsa verde’, een gerecht van de Canarische eilanden. Een heerlijke dipsaus, die je maakt met verse…
Hoe maak je Mexicaanse salsa?
Een heerlijke en gezonde dip! Gebruik ‘m in een wrap, of bij gegrilde kip, bij gebakken aardappeltjes of met wat tacochips.
Hoe maak je een hamburger?
Kant-en-klare hamburgers zijn vaak vet en heel zout. Dat moet toch beter kunnen dacht ik, want als ik dan een hamburger met patat eet, dan wil ook wel…
Hoe maak je köfte (mediterraanse gehaktspiesjes)?
Ik blijf het volksverlakkerij vinden: je koopt een mix voor een “wereldgerecht” en dan moet je zelf gehakt, tomaat, courgette en olie toevoegen. De…
Hoe maak je een marinade?
Laat al die voorgemarineerde lappen vlees of stukken vis voor op de barbecue links liggen. Maak je eigen marinade! Echt, het is heel eenvoudig.
Hoe maak je een gevulde zoete aardappel?
Zoete aardappels zijn zo lekker! Je kunt er heel veel kanten mee op. Heb je al eens een gevulde zoete aardappel geprobeerd?
Hoe marineer je tempeh/tahoe?
Als je vega kiest, kom je al snel ook op recepten met tahoe en tempeh uit. Maar die sojaproducten hebben van zichzelf niet zoveel smaak. Marineren is…
Hoe grill je groenten?
Gegrilde groenten smaken heerlijk! Het maakt niet uit welke soort groenten je neemt, alle soorten worden lekkerder als je ze grilt. Van courgette tot…
1
2
»
back-to-top