Hoe maak je een marinade

Laat al die voorgemarineerde lappen vlees of stukken vis voor op de barbecue links liggen. Maak je eigen marinade! Echt, het is heel eenvoudig.

Voor 500 gram vlees maak je bijvoorbeeld een heerlijke Italiaanse balsamiocomarinade door in een kommetje 3 eetlepels balsamicoazijn los te roeren met 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels fijngehakte verse groene kruiden (neem basilicum, oregano, tijm en/of platte peterselie). Bestrijk het vlees met de marinade en zet het afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Laat het minimaal 1 uur staan. Je kunt dit al een dag van te voren maken. 

Voor 500 gram vis of groente maak je een heerlijke frisse marinade van 3 eetlepels olijfolie, vers geraspte citroenschil (van 1 citroen), sap van ½ citroen, 1 teentje geperste knoflook, 3 eetlepels verse gehakte oregano (of 1 tl gedroogd) en mespuntje cayennepeper. Vis of groente hiermee bestrijken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Maximaal 2 uur laten marineren.

Wil je PuurGezond eten in de zomer? We hebben een PuurGezond slank zomermenu voor je gemaakt met recepten die bij de zomer passen. Voor 28 dagen op een rij suggesties voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Te koop in onze webwinkel voor € 7,50.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten