homermade Coleslaw

In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het recept ooit mee naar de VS. En het past in elk seizoen, ook als de barbecue niet aan gaat.

Je kunt de salade, die traditioneel met witte kool wordt gemaakt, nu in juli maken met verse spitskool. Net wat zachter van smaak.

Snij 500 gram spitskool in hele dunne reepjes. Was en rasp 4 bospenen. Maak een dressing van 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, zout en peper. Meng de groente met de dressing en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.

Nog lekkerder: maak de salade een dag van te voren, dan trekken de smaken helemaal optimaal in. Heerlijk met zelfgemaakte hamburgers.

Meer kookinspiratie nodig? Dan is zijn onze PuurGezond seizoensmenu's misschen iets voor je. Per seizoen 4 weken PuurGezonde variatie, afgestemd op het seizoen en altijd mooi slank. Elk seizoensmenu kost €7,50. Schaf je ze alle vier tegelijk aan dan betaal je er maar drie. Het jaar rond met PuurGezond voor €22,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten