Hoe maak je gevulde zoete aardappel?

Zoete aardappels zijn zo lekker! Je kunt er heel veel kanten mee op. Heb je al eens een gevulde zoete aardappel geprobeerd?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen 4 flinke zoete aardappels schoon. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal in de hete oven en gaar ze in 45 minuten. (dit garen kan ook op de barbecue)

Snij ondertussen 100 gram feta in kleine stukjes. Snij ook 150 gram gerookte kipfilet heel fijn.  Haal het aluminiumfolie van de gare aardappels. Snij de aardappels aan de bovenkant in en druk deze een beetje open. Haal het middelste van het vruchtvlees eruit. Laat aan de randen ongeveer 1 cm zitten.

Meng het vruchtvlees met de feta, kipfilet, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en wat peper en zout. Schep alles terug in de aardappel en zet het geheel nog 10 minuten in de hete oven (of in een schaaltje op de barbecue. Hak een klein bosje peterselie fijn.  Serveer de zoete aardappel met de peterselie en met de guacamole en zure room.  Lekker met een frisse salade.

Tip: liever zonder kip? Vervang de gerookte kipfilet dan door kikkererwten (1 blikje van ongeveer 300 gram, uitgelekt).

Veel groenten eten is een van de belangrijkste pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt?Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond' Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten