Hoe maak je gegrilde sardientjes?

Nog zo’n zonnig zomers recept dat we van onze vakanties mee naar huis hebben genomen: gegrilde sardientjes. Die smaken echt niet alleen op het Portugese strand zo lekker. Dat kun je thuis ook namaken, gewoon in de oven. Sardines bulken werkelijk van de gezonde visvetten! 

Leg voor 4 personen, 8 schoongemaakte sardientjes (schoonmaken doet de visspecialist wel voor je) in een grote ovenschaal. Ze moeten in 1 laag naast elkaar kunnen liggen. Bestrooi de visjes met peper en zout. Leg tussen de visjes enkele schoongemaakte tenen knoflook en 1 citroen in parten. Hak een bosje peterselie fijn en strooi dat over de vis. Besprenkel met olijfolie en zet de schaal in een voorverwarmde (220°C) oven.

Bak de sardines in ongeveer 10 minuten gaar. Lekker met brood en een frisse salade.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten