Tomatensaus maak je met ons ultieme recept en moeilijk is het niet. Er kan namelijk niets op tegen een homemade tomatensaus, waarvan de geur alleen al je het water in de mond doet lopen.

Pel en snipper 1 grote teen knoflook en 1 ui. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.

Voeg een theelepel gedroogde oregano, een theelepel gedroogde basilicum en een mespunt tijm toe (je mag ook verse kruiden nemen) en bak dit een paar seconden mee. Voeg nu 2 blikken hele gepelde tomaten (of 1 kilo verse tomaten in stukjes) toe en laat ze op een laag vuur meepruttelen.

Voeg 1 mespunt suiker (dat doet echt veel voor de smaak, vervang het eventueel door honing) en 1 eetlepel rode balsamicoazijn toe en laat de tomaten minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Langer mag, maar dan wel in de gaten houden dat de saus niet te veel indikt. Eventueel kun je dan nog wat water (of een beetje rode wijn) toevoegen en nog even door laten pruttelen.

Als de tomaten niet helemaal kapot koken, maak je ze fijn met een vork. Maak de saus op smaak met een beetje zout en peper en een scheut lekkere olijfolie.

Het recept van deze basissaus kun je volop variëren door de ene keer extra kruiden toe te voegen voor een kruidige variant en de andere keer een Spaanse peper voor een pittige saus. Alles kan

Tips

  • Serveer deze saus bijvoorbeeld over pasta met stukjes (buffel)mozzarella of wat dacht je van deze saus bij gebraden kip of gehaktballetjes
  • De saus is ook een prima basis voor een bolognesesaus of lasagne

 

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Zo'n tomatensaus zit bomvol groenten en is dus een gemakkelijke manier om meer groenten te eten. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan onze boeken. Bijvoorbeeld het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Te koop in onze webshop voor € 21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten