Crumble kan uit een pak, maar bij PuurGezond maken we het liever homemade. Met welke soort fruit je het ook maakt: altijd lekker!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem voor 4 personen 4 eetlepels honing en meng dit met 50 g havermout en 50 gram bloem. Leg er een stukje van 50 gram boter in en snij dit met een mes in hele kleine stukjes.

Verkruimel met je vingertoppen de boter en meng het. Ga door tot je een mooi kruimelig deeg hebt. Er mogen best wat grotere kruimels tussen zitten.

Nu het fruit. Verdeel 500 gram fruit (aardbeien, rabarber, mango, perziken, bessen) over een platte, ingevette ovenvaste schaal (ca. 25 cm doorsneden) of over kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Verdeel de kruimels over het fruit en zet het geheel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer warm met een schep Griekse yoghurt en een takje munt.

Tips

  • Deze crumble kan met pruimen, appels, peren, bramen, kersen…
  • Ook lekker met fruit uit de diepvries
  • Ook lekker gecombineerd met geslagen room of zure room

Elke dag 2-3 porties fruit: dat is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Natuurlijk kun je fruit zo uit de hand eten of door de yoghurt bij je ontbijt. Maar zoiets lekkers als een crumble ervan maken, kan natuurlijk ook. Wil je meer weten over de uitgangspunten van PuurGezond? Lees ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Je koopt het voor € 21,- in onze webwinkel. 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten