Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer
hoe maak je picknickbrood voor onderweg

Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?

Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg. Het bijzondere aan dit “picknickbrood” is, dat ik het beleg erin meebak. Het brood doet het trouwens ook heel goed op een buffet of bij een kop...

Lees meer
Quiche

Hoe maak je een quiche?

Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je eindeloos kunt variëren. Laat alle pakje, zakjes en mixen eens achterwege en maak ‘m helemaal zelf. Eigenlijk heel simpel, zelfs het deeg.

Lees meer
Tapenade

Hoe maak je olijventapenade?

Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en bijvoorbeeld tomaten en wat verse geitenkaas.

Lees meer
Pittige avocadosalade

Pittige avocadosalade

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Aardappelsalade

Hoe maak je een aardappelsalade?

Heel gemakkelijk en zo heerlijk als onderdeel van een barbecue of een buffet als je veel gasten hebt. Natuurlijk is een aardappelsalade ook lekker bij een stukje vlees of vis. Of op een zomerse dag, bij de barbecue.

Lees meer
Hoe maak je salsa verde?

Hoe maak je salsa verde?

In Spanje weten ze wat lekker is. Zoals deze ‘salsa verde’, een gerecht van de Canarische eilanden. Een heerlijke dipsaus, die je maakt  met verse koriander of andere groene kruiden. Serveer als tapas met gekookte krieltjes of als bijgerecht op een zomerse barbecue.

Lees meer
Hoe maak je aardappeltoefjes?

Hoe maak je aardappeltoefjes?

Pommes Duchesse, of gewoon op zijn Hollands: aardappeltoefjes, liggen diepgevroren klaar in de supermarkt. Maar maak ze ook eens zelf. Super makkelijk: maak een beetje aardappelpuree, spuit er toefjes van en leg ze in de oven! Heerlijk voor bij een zomerse salade of als vervanging van de gekookte...

Lees meer
kerst menu

Hoe maak je een kerstmenu?

Het grote ”Kerstopwarmen” is begonnen. De supermarkten puilen weer uit van de kant-en-klaar gerechten. Ga  liever lekker zelf aan de slag met pure ingrediënten! Wij hebben een o zo lekker homemade kerstmenu voor je samengesteld, waarmee je je gasten eenvoudig iets heerlijks voorschotelt. 

Lees meer
Hoe maak je gekarameliseerde ui (uienjam)?

Hoe maak je gekarameliseerde ui (uienjam)?

Uien halen de smaak van bijna elk gerecht op. Maar ze verdienen niet alleen deze nederige taak. Uien kunnen ook prima de hoofdrol opeisen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekarameliseerde uien oftewel uienjam. Lekker bij gebakken vlees of bij een puntje quiche.

Lees meer
Olijvenbrood

Olijvenbrood

bijgerecht
8 stukken
bereidingstijd: 10 minuten
wacht- en oventijd: 2,5 uur

Lees meer