taartbodem

Dat is een probleem dat we vaker horen, maar gelukkig kun je verschillende dingen doen om het te voorkomen/verminderen.

  • Zorg in de eerste plaats dat de vulling niet te nat is of laat de vulling uitlekken in een vergiet voor je deze op het deeg legt.
  • Werk ook altijd met koud deeg. Is je deeg nog warm of op kamertemperatuur zet dan de met deeg beklede vorm eventueel eerst nog 20 minuten in de koelkast voordat je de vulling erop schept en afbakt.
  • Let erop dat de oven goed voorverwarmd is.
  • Gun de taart ook z’n baktijd. Als de taart te snel bruin wordt kan de bodem niet helemaal garen.
  • Prik eventueel de bodem voor het bakken in met een vork en bak deze eerst met een zogenoemde blindvulling (neem daarvoor bijvoorbeeld gedroogde bonen) tot je merkt dat deeg licht verkleurt.

Meer handige tips en lekkere PuurGezonde recepten vind je in onze boeken. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt? Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond' Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.