Redacteur Mary droomt in de zomer graag van een Italiaans landgoed. Wij dromen even mee!

Oh, wat zou ik toch graag in Italië wonen! En dan natuurlijk wel op een landgoed met een grote tuin, een olijvenboomgaard en wijngaard. Dan zou ik een lange tafel in het hoge gras zetten. Aan die tafel zou familie en vrienden aanschuiven en we zouden genieten van heerlijke Italiaanse maaltijden en Italiaanse wijnen. Over wie dat landgoed dan bij moet houden, het gras moet maaien, de moestuin bijhoudt, de druiven moet krenten en de olijven gaat persen, heb ik het maar even niet.

Nee, ik zie vooral die maaltijden voor me. En het bereiden van die maaltijden in een ambachtelijke Italiaanse keuken. Met ingrediënten vers uit de moestuin of ‘s ochtends gehaald op de plaatselijke markt. Ik vul de courgettebloemen met verse ricotta, ik klop de eieren voor een frittata met groene asperges, ik rooster de aubergines voor een heerlijke caponata, ik bereid de sardines voor pasta a la sarde en ik stook de pizzaoven op om pizzabrood met rozemarijn te bakken. Ik vergeet dan voor het gemak ook maar even dat er ook nog "normaal" werk moet worden gedaan. Werk waarmee ik mijn brood moet verdienen, liefst mèt boter.

Helaas. Het zal daarom altijd een droom blijven. Maar zo af en toe, als de zon zich van zijn beste kant laat zien, als de regen is opgedroogd en we zonder natte voeten door het gras kunnen lopen, dan zet ik 2 tuintafels tegen elkaar en leg daar een groot wit kleed overheen. Dan draai ik met alles wat er op dat moment in de koelkast ligt, een maaltijd in elkaar. Dan vraag ik buren en vrienden om bij ons aan te schuiven. Dan ontkurken we de flessen en dan waan ik ons in die Italiaanse tuin. Laat die zomer dus nu maar komen…. 

Mary

Meer lezen van Mary? Ze schreef het boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht”. Dit boek helpt je in de strijd tegen de kilo’s die er vaak zo stiekem bijkomen. Je leert hoe je je gezonde eet- en leefgewoonten kunt blijven volhouden op de lange termijn.

7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geeft je de kennis die je nodig hebt om een blijvend gezond gewicht te bereiken. De 3 weekmenu’s in dit boek geven je een houvast bij het volgen van een PuurGezond eetpatroon. En met de 100 PuurGezonde recepten uit dit boek gaat je dat vast lukken! Het boek is te koop in onze webwinkel.