Hoe maak je fruitbonbons?

Ze komen er weer aan, de lekkerste aardbeien. Geniet bijvoorbeeld van de Elsanta of de Lambada’s van Hollandse bodem. Met wat chocolade maak je er in no time een bonbon van.

Breek 1 reep pure chocolade (100 gram) in stukjes, en smelt deze au bain marie (hang een schaal met chocolade in een pan met kokend water en roer de chocolade regelmatig door).

Was en droog 500 gram aardbeien, maar laat het kroontje zitten. Doop de aardbeien in de warme chocolade en leg ze op een bakplaat of bord waar je een vel bakpapier op hebt gelegd.
Zet ze 10 minuten in de koelkast om de chocolade weer op te laten stijven.

Chocolade bij PuurGezond? Jazeker. Bekijk onze PuurGezond piramide en zie dat er in en gezond eetpatroon ook ruimte is voor zulke geniet-producten. Met de PuurGezond Piramide zie ook je snel welke producten belangrijk zijn in je dagelijks eten. Van alles wat aan de basis van de piramide staat eet je veel: dus ruime porties groenten en fruit. Hoe hoger in de piramide hoe minder je er per dag van nodig hebt.

Wil je zo'n geheugensteuntje in huis hebben? Je kunt een afbeelding van de piramide bestellen in onze webwinkel op A5of A4 formaat of als poster.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met chocolade