bord met pindanotenrotsjes

De lekkerste pinda- of notenrotsjes maak je zelf, met je eigen favoriete ingrediënten. Hier een recept voor walnotenrotsjes met gedroogde abrikozen en cranberry’s. Maar varieer er rustig op los en laat ons jouw favoriete variant weten.

Verwarm water in een pan en breng het aan de kook. Hak 200 gram pure chocolade in kleine blokjes. Zet in de pan met kokend water een warmtebestendige kom en smelt de chocola au bain marie.

Snij ondertussen 100 gram gedroogde abrikozen en 50 gram gedroogde cranberry’s in stukjes. Als de chocola gesmolten is, haal je de kom uit de pan en voeg je de abrikozen, cranberry’s en 150 gram ongezouten walnoten toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Bedek een bakplaat of dienblad met bakpapier en verdeel het mengsel met behulp van een lepel in ongeveer 20 kleine hoopjes (rotsjes). Laat de rotsjes vervolgens afkoelen.

 

Wil je weten hoe je op een gezonde manier kunt eten, zonder al te veel suikerrijke producten? Lees ons basisboek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met chocolade