Chili sin carne

Goedkoop en gezond: dan denk je toch meteen aan peulvruchten! Maak deze heerlijke chili. Vlees hoeft er niet in want de bonen leveren je voldoende eiwitten.

Hoofdgercht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

500 gram rode kidneybonen uit blik (of zelf geweekt en gekookt)
3 uien
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
1 groene paprika
Olie
50 ml rode wijn
1 blik tomaten
2 theelepels oregano
1 eetlepel komijnpoeder
Chilipoeder naar smaak
50 gram zeer pure chocolade
1 bosuitje
Geraspte kaas

Bereiden

  • Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven. Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel.
  • Voeg de tomaten, de oregano, en het komijnpoeder toe. Kruid met chilipoeder en zout naar smaak. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Roer tenslotte de bonen door de groentesaus en laat alles goed doorkoken.
  • Snij de bosui in ringen. Strooi de bosui en geraspte kaas over de chili.

Veel vezels eten is een must bij PuurGezond. Heel veel recepten vind je in onze uitgave "Vezelboost. Deze receptspecial is voor € 3,- te koop in onze winkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten