Tian ven Mediterrane groenten

In een klap de hele portie groente voor de hele dag binnen. Dat kan met deze heerlijke mediterrane ovenschotel. Niet alleen lekker, een tian ziet er ook nog eens fantastisch uit. Steel de show met dit gerecht!

4 personen
Bereiden 15 minuten
Oven 1 uur

Ingrediënten

1 (gele) courgette
1 lange aubergine
1 rode ui
2 vleestomaten
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
(verse) tijm
2 eetlepels citroensap
2 bollen (buffel) mozzarella


Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in ronde plakken van 0,5 cm dik. Pel de ui en snij in ringen. Snij de tomaten in plakken, haal de steelaanzet uit de paprika en snij de paprika in dunne ringen.
  • Leg de groenten om en om rechtop in een (ronde) ingevette ovenschaal.
  • Pers de knoflook uit boven de olijfolie. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Meng de knoflook en tijm en wat zout en peper door de olijfolie en schenk dit over de groenten. Besprenkel met citroensap.
  • Zet de schaal in het midden van de oven. Dek de groenten de eerst 20 minuten af (met aluminiumfolie of een deksel). Verhit de schotel vervolgens nog 40 minuten zónder aluminiumfolie of deksel.
  • Pluk de mozzarella in stukjes. Verdeel deze de laatste 10 minuten over de groenten en laat de kaas smelten.
  • Serveer met pasta of rijst. Ook lekker met vers afgebakken brood.

Zin in meer lekkere en gezonde mediterrane recepten: schaf dan ons Mediterrane maandmenu aan voor slechts € 7,50

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten