Vul een gepofte aardappel eens met garnalen

 

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 grote kruimige aardappels
350 gram broccoli
2 bosuitjes
60 gram roomkaas
1 eetlepel melk
1 teentje knoflook
100 gram gepelde Hollandse garnalen
30 gram amandelschaafsel

Bereiden

  • Boen de aardappels schoon en prik ze met een vork in. Wikkel de aardappels in aluminumfolie en pof ze in een hete oven of op de barbecue in ongeveer 30 -40 minuten gaar.
  • Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Snij de steel in stukjes. Kook de broccoli in 6 minuten beetgaar. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in fijne ringetjes.
  • Roer de roomkaas los met de melk en pers de knoflook erboven uit. Maak op smaak met peper. Meng de garnalen en het grootste deel van de bosuitjes erdoor.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Kruis de aardappels in en druk ze iets open. Zet de aardappels op 2 borden en schep het garnalenmengsel erin.
  • Garneren met de rest van de bosuitjes. Schep de broccoli ernaast en bestrooi met amandelschaafsel.

Aardappelen passen perfect in een gezond eetpatroon, zeker als je volop varieert en ook regelmatig iets anders op tafel zet in plaats van aardappelen. Wil je op een gezond manier variëren, zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt en ook nog slank eten? Kijk dan eens bij onze maandmenu’s voor inspiratie. We hebben heel veel verschillende maandmenu met verschillende thema’s voor €7,50 per stuk te koop als download in onze webwinkel. Je kunt hier je keuze maken,

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten