vegetarische  erwtensoep

Erwtensoep is heerlijk met dit weer, en PuurGezond want boordevol peulvruchten en groenten. Deze vega variant bevat geen vlees. Dat is ook niet nodig voor een volwaardige maaltijd want de erwten leveren al veel eiwitten.

Breng 500 gram spliterwten, 1 liter koud water en 1 liter groentebouillon aan de kook. Laat dit 30 minuten doorkoken, roer de soep regelmatig door (ook over de bodem om aankoeken te voorkomen) en schep het schuim van de soep.

Voeg dan 3 gesneden preien, 1 gesneden ui, 2 winterwortels in blokjes en ¼ knolselderij in stukjes toe. Laat de soep nog eens 30 minuten koken en roer regelmatig goed door.

Verdun de soep als hij te dik is. Breng de soep op smaak met peper, zout en verse peterselie.

Tips 

  • Lekker met geroosterd volkoren (stok)brood met verse geitenkaas
  • Wil je een vervanger van de traditionele rookworst, voeg dan blokjes gerookte tofu toe, wat geraspte rookkaas of wat gehakte gerookte amandelen
  • Erwtensoep smaakt de volgende dag nóg lekkerder en is ook heel goed in te vriezen

 

Wil je meer lekkere en PuurGezond soeprecepten? Wij hebben een heerlijke Soepdownload voor je samengesteld met 16 PuurGezond soeprecepten. Schaf deze aan in onze webwinkel voor slechts 2,50 euro

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten