Curry kikkererwten en spinazie in ene mooie schaal met naanbrood

Weet je niet wat je moet eten? Kies voor een curry: gemakkelijk en gezond. Neem bijvoorbeeld dit recept met kikkererwten en spinazie.

2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
1 ui
4 aardappelen (200 gram)
400 gram gare kikkererwten
3 eetlepels lichte of groene currypasta (Hoe maak je groene currypasta?) of een kant-en-klare
200 ml kokosmelk
400 gram bladspinazie
2 eetlepels limoensap

Bereiden

  • Pel en snipper de ui, schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken. 
  • Verhit in een braadpan de currypasta en smoor hierin de ui en de aardappelen enkele minuten. Voeg de kikkererwten toe bak deze even mee. Voeg 200 ml water en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot de aardappel gaar is.
  • Schep vervolgens hand voor hand de spinazie door de curry en laat deze slinken.
  • Maak op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Serveer met naanbrood, (zilvervlies)rijst of bloemkoolrijst.

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor € 9,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten