Wist je dat je van gemarineerde tempeh hele lekkere saté kunt maken?  Wij doen het je voor.

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten

200 gram tempeh
stukje verse gember (ca 3 cm)
3 eetlepels sojasaus
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel honing
rasp en sap van ½ limoen
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
2 eetlepels olie (sesam- of zonnebloem- of olijf-)

Bereiden

  • Snij de tempeh in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Maak een marinade: rasp de gember boven de sojasaus, roer de komijn, honing, de helft van het limoensap en de limoenrasp erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Snij de peper in hele kleine stukjes. Meng de peper en 1 eetlepel olie door de marinade.
  • Schep de tempeh door de marinade en laat dit minimaal een ½ uur staan. Rijg de tempeh aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of een grillplaat, vet de plaat of het rooster in met 1 lepel olie  en rooster de saté van tempeh in 5-10 minuten bruin. Serveer met pindasaus.

Vaker vegetarisch eten? We hebben een compleet vegetarisch maandmenu voor je gemaakt, met suggesties voor 28 dagen op een PuurGezonde manier vega eten. Te koop als download in onze webshop.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten