Havermoutpap

‘s Ochtends vroeg pap koken? Probeer het! Want een kom warme pure havermoutpap is heerlijk op een frisse ochtend en je bent verzekerd van een verzadigd gevoel dat lekker lang blijft. Daarmee kom je de ochtend wel door.

Breng voor 1 bord pap 200 ml melk aan de kook. Strooi 5 eetlepels havermout in de melk en kook de havermout gaar. Wel even blijven roeren.

De meeste havermout die te koop is, is snelkokende havermout. Je bordje pap is in een paar minuten klaar. Niet voorgekookte havermout moet je een half uur laten koken. Serveer de pap met vers of gedroogd fruit, wat honing of appelstroop.

Tips

  • Lekker met vers fruit zoals plakjes banaan, stukjes mandarijn of blokjes appel.
  • Heerlijk met gedroogde cranberry’s of rozijnen, of stukjes pure chocolade.
  • Strooi eens wat gehakte walnoten over de havermout. Lekker in combinatie met appel en rozijnen.

De redactie van PuurGezond houdt van havermout. Niet alleen omdat het gezond is, ook omdat je er echt van alles mee kunt. Niet gek dus dat we een granola en havermout special maakten om jou te inspireren. Voor slechts € 2,50 schaf je de download aan in de webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten