Zomerse couscoussalade

Te warm? Maak een voedzame salade

 

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

200 gram couscous
4 rode paprika’s
5 eetlepels olijfolie
250 g broccoli
150 gram feta
2 takjes peterselie
1½ eetlepel citroensap

Bereiden

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen. Maak de paprika’s schoon, snij ze in vieren en bestrijk de parten met wat olie.
  • Grill ze even op de grillplaat of in grillpan aan beide zijden. Laat de paprika’s afkoelen.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in stukjes, Kook de broccoli in 3 minuten een beetje gaar. Verdeel de feta in blokjes. Knip de peterselie fijn. Snij de paprika’s in reepjes. Roer een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en peper.
  • Vermeng de couscous met de broccoli, paprika, dressing en peterselie. Verkruimel de feta erover.

Meer zomerse kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond slank zomermenu Je schaft het aan voor €7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten