bord met kip hawai

Kip Hawaï is echt zo’n gerecht waarvoor je snel een pakje neemt, of een pot. Lekker gemakkelijk. Maar zelf maken kan ook. Misschien wel net zo gemakkelijk en vaak veel lekkerder! 

Maak een marinade van 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 1 theelepel honing, 1 in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes) en 2 uitgeperste teentjes knoflook.

Snij voor 4 personen 400 gram kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade. Laat de marinade in de koelkast minimaal 30 minuten intrekken. Maak intussen 2 rode paprika’s schoon en 1 rode ui. Snij deze in stukjes. Laat een blikje ananasblokjes op eigen sap uitlekken, of nog lekkerder, neem een verse ananas, maak deze schoon en snij de vrucht in blokjes.

Verhit in een braadpan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak de ui en de paprika 2 minuten. Voeg de kip (zoveel mogelijk zonder de marinade) toe en bak 2 minuten op hoog vuur.

Voeg de marinade toe en de ananas en laat alles ongeveer 5 minuten doorpruttelen, tot de kip gaar is. Serveer met rijst en een frisse salade van komkommer of kropsla. Ook lekker met gekookte doperwten.

Tips

  • Maak de kip Hawaï kleuriger door verschillende soorten paprika te nemen.
  • Strooi er gehakte cashewnoten over.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten