gevulde aubergine met linze

4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

Voor de aubergines:

2 aubergines
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
100 g zilvervliesrijst, gekookt
150 g groene linzen, gekookt
1 rode paprika, in blokjes
100 g feta
1 el gedroogde oregano
olijfolie

Voor de saus:

1 blik gepelde tomaten
1 teen knoflook, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
75 ml rode wijnazijn
2 eetlepels bruine suiker of honing

Bereiden

  • Breng een pan met water aan de kook. Halveer de aubergines in de lengte en kook in het water voor 6-8 min. Laat de aubergines dan afkoelen.
  • Zet een pan op het vuur en fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Voeg de linzen, de rijst, de paprika en de oregano toe.
  • Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en voeg dat toe aan het linzenmengsel. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Vul de aubergines met het mengsel en bestrooi met feta.
  • Bak in de over voor 20-25 min.
  • Maak intussen de saus. Zet een pan op het vuur met wat olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat pruttelen tot een mooie dikte. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de aubergines met de saus.

Linzen geven je maaltijd echt een vezelboost. Wil je vaker profiteren van de voordelen van vezels? Schaf dan in onze winkel de download PuurGezond receptspecial Vezelboost aan voor 3 euro.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten