Je gebruikt het waarschijnlijk niet vaak: lemon curd. Het is een frisse maar ook romige “fruitvla”, die je in gebak of bij fruit kunt eten. Te koop in een potje, maar met een paar ingrediënten ook zelf te maken. Een waarschuwing vooraf: deze homemade lemon curd is verslavend lekker!

Doe 100 ml vers geperst en gezeefd citroensap samen met 6 lepels honing, 85 gram boter en 1 eetlepel rasp van een citroenschil in een pannetje met dikke bodem. Breng het aan de kook. Mix ondertussen in een grote kom 4 grote eieren goed los. Voeg het hete mengsel toe aan de eieren en blijf goed roeren. Giet het mengsel terug in de pan en laat het tegen de kook aan komen. Klop ondertussen met een garde of mixer. De curd is goed als het dikker wordt en blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Giet de curd in een grote glazen kom, dek meteen af met plastic folie en laat het snel afkoelen. Bewaar de curd vervolgens in de koelkast.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren