Soezen doen het altijd goed op feestjes. Kant-en-klaar uit de vriezer is gemakkelijk en snel, maar lang niet zo leuk en voordelig als zelf soezen maken. Stevig roeren en de oven goed dicht houden: dat is het geheim.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef 55 gram bloem. Snij 50 gram roomboter in blokjes. Breng 100 milliliter water samen met de boter in een steelpan snel aan de kook. Hou de deksel op de pan om zo min mogelijk waterdamp te laten ontsnappen. Voeg, als de boter volledig gesmolten is, in 1 keer de bloem toe en roer alles tot een samenhangende bal. Doe het vuur uit en laat het deeg enigszins afkoelen (ongeveer 2 minuten). Voeg vervolgens stevig roerend één voor één 2 eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het deeg egaal glad is. Blijf vervolgens stevig roeren tot het deeg gaat glanzen. Schep het deeg in een spuitzak.

Maak een ovenplaat met bakpapier een beetje nat. Spuit het deeg op het bakpapier in 10 toefjes met ruime afstand van elkaar. Plaats de soezen 17-18 minuten in de oven. Na 10 minuten oven temperen tot 200 graden. Open de oven gedurende de baktijd niet, zodat de soezen mooi kunnen opbollen.
Haal de soezen uit de oven en prik ze lek met een mespunt zodat het stoom kan ontsnappen. Klop 200 ml slagroom met eventueel 1 eetlepel suiker stijf. Vul de soezen met behulp van een spuitzak of lepel en serveer ze snel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren