Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Ingrediënten

150 ml melk
70 gram roomboter
½ theelepel zout
100 gram bloem
3 grote eieren
125 gram geraspte belegen boerenkaas
nootmuskaat

Bereiden

  • Breng de melk met de boter aan de kook en roer tot de boter gesmolten is. Voeg zout en bloem in één keer toe en roer flink tot het deeg een bal vormt. Verwarm het deeg nog even op zacht vuur, terwijl je regelmatig roert.
  • Roer van het vuur af de eieren er één voor één door. Kijk of het laatste halve ei nodig is; het deeg moet een dik, taai mengsel zijn. Roer er 75 gram boerenkaas, peper en nootmuskaat erdoor.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit hiervan 40-50 kleine hoopjes ter grootte van een walnoot met iets tussenruimte op met bakpapier beklede bakplaten. Strooi nog 50 gram geraspte boerenkaas over het deeg en bak de soesjes in het midden van een voorverwarmde oven op 200 °C in circa 25 minuten gaar en goudgeel.
  • Laat ze even afkoelen op een rooster, maak dan een kleine opening aan één zijkant van de soesjes en laat ze verder tot lauwwarm afkoelen.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren