Kokosyoghurt en gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Ingrediënten:

80 g havermoutvlokken
2 eieren
300 ml kokosyoghurt (of gebruik Griekse volle yoghurt gebruiken)
1 mespunt zout
1½ tl bakpoeder
2 tl kokosschaafsel
2 rijpe peren
pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

  • Maal de havermoutvlokken in een blender tot meel.
  • Klop de eieren, kokosyoghurt en het zout in een kom. Voeg het meel, bakpoeder en kokosschaafsel toe en klop alles tot een mooi beslag. Laat dit 10 minuten rusten.
  • Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de stukjes peer zachtjes gaar. Roer het beslag door, voordat je gaat bakken.
  • Verhit olie of boter in een koekenpan en schep er drie hoopjes beslag in. Bak zo alle pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar.
  • Beleg elk pannenkoekje met stukjes peer en de pistachenoten.

Dit recept mochten we overnemen uit het boek "Pannenkoekdag" van Claudia Willekes en Geertje Tensen

Zelf een heerlijk nagerechtje maken is helemaal niet ingewikkeld. Wil je vaker puur koken, zonder pakjes en zakjes? De menu’s en boeken in onze webwinkel helpen je een heel eind op weg.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren