Ingrediënten:
80 g havermoutvlokken
2 eieren
300 ml kokosyoghurt
1 mespunt zout
1½ tl bakpoeder
2 tl kokosschaafsel
2 rijpe peren
pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- Maal de havermoutvlokken in een blender tot meel.
- Klop de eieren, kokosyoghurt en het zout in een kom. Voeg het meel, bakpoeder en kokosschaafsel toe en klop alles tot een mooi beslag. Laat dit 10 minuten rusten.
- Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de stukjes peer zachtjes gaar. Roer het beslag door, voordat je gaat bakken.
- Verhit olie of boter in een koekenpan en schep er drie hoopjes beslag in. Bak zo alle pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar.
- Beleg elk pannenkoekje met stukjes peer en de pistachenoten.
Dit recept mochten we overnemen uit het boek "Pannenkoekdag" van Claudia Willekes en Geertje Tensen