Hoe maak je limonadesiroop met weing suiker?

Frisdrank en zeker limonadesiroop bevat vaak veel suiker. In een discussie op onze <link https: www.facebook.com puurgezond external-link-new-window>Facebookpagina ging het over drinken met zo min mogelijk suikers. Een van onze volgers had een lekker recept voor een limonadesiroop met erg weinig suiker. In een gewoon glas frisdrank (200 ml) zitten ongeveer 5 klontjes suiker, in een glas van deze limonade nog geen half klontje. Bedankt Hans!

Boen 6 sinaasappels schoon en rasp de sinaasappelschil voorzichtig. Neem zo min mogelijk wit mee, daarvan wordt de drank bitter. Pers de sinaasappels en 2 citroenen uit. Breng het sap samen met het sinaasappelrasp aan de kook in een sauspan. Voeg 1 eetlepel suiker toe en laat zachtjes doorkoken tot de smaak van de schillen goed is opgenomen en de suiker is opgelost.

Zeef het sap door een fijne zeef. Doe het sap in een afsluitbare fles (ongeveer ½ liter), laat afkoelen en bewaar het in de koelkast. Koel bewaard kun je dit een paar weken bewaren.

Doe 40 ml van het koude sap in een glas en vul af met 160 ml water (al dan niet met bubbels).

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit