In ons boek "Eet meer!" doen we geen pleidooi voor minder eten, maar juist voor meer eten. Als je meer eet van het goede, heb je minder behoefte aan snacken en snoepen. Met stip op 1 staat in ons boek: eet meer groenten.

Bij PuurGezond houden we van ruime porties groente, zowel bij de lunch als het avondeten. Minstens 300 tot 400 gram per dag! Groenten zijn een supergoede leverancier van voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen, bioactieve stoffen en vezels. In het boek geven we heel veel tips om je dagen groener te maken (en rood, en oranje, en geel, en paars, en wit, want groenten komen in alle kleuren).

Deze ratatouille is een van onze lievelingsrecepten uit het boek. Ratatouille is de koningin van de groenterecepten. Heerlijk gestoofde groenten met mediterrane kruiden, die passen bij elke maaltijd. Maak er altijd een ruime portie van, want de volgende dag is het (ook koud) nóg lekkerder!

Ratatouille met aubergine

Ingrediënten

2 uien
3 teentjes knoflook
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
1 blik gepelde tomaten

Bereiden

  • Pel en snipper de uien en teentjes knoflook. Snij aubergine, courgette en paprika’s in flinke stukken.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan  en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de overige groenten, tijm en laurier toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg het blik gepelde tomaten toe en laat de ratatouille minimaal 20 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout. Lekker met rijst  en rundergehaktballetjes.

Wil je ook graag méér eten en lekker in je vel zitten? Bestel ons boek Eet meer! voor € 21,- in de webwinkel

Recepten voor hoofdgerechten