Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Voor 4 personen bak je 400 gram kipfiletreepjes in 2 eetlepels kokosolie of zonnebloemolie heel even aan.

Bak 1 gesnipperd teentje knoflook en 1 kleine rode peper in reepjes mee. Bestrooi met wat zout. Voeg 1 grof gesneden ui, stukje (ca 2 cm) geraspte gember, 2 rode en 2 gele paprika’s in blokjes toe en bak deze even mee.

Voeg ½ verse ananas in blokjes met 100 ml vers sinaasappelsap toe (1 blik ananasstukjes op eigen sap toe, inclusief het sap kan ook). Voeg 200 ml (kippen)bouillon toe.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht koken. Roer 2 eetlepels aardappelzetmeel los met 2 eetlepels rijstazijn (die koop je bij de toko maar je kunt ook witte wijnazijn nemen). Roer dit mengsel door de kip-paprikasaus en blijf roeren tot de saus dik en glanzend wordt. Maak op smaak met een scheutje sojasaus

Lekker met gekookte zilvervliesrijst.

Tips

  • Je kunt in de saus ook andere groenten verwerken zoals worstel, peultjes en sperziebonen
  • Geen aardappelzetmeel in huis, je kunt ook maïzena nemen. De saus wordt dan niet zo helder gebonden

 

Recepten voor hoofdgerechten