kruidenmix dukkah in een schaaltje

Dukkah is een noten-specerijenmengsel dat van oorsprong uit Egypte komt. Heerlijk als dip voor brood, maar ook over salades, warme groenten en zelfs op een smoothie.

Verhit de oven voor op 180°C. Verdeel 225 g gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, allemaal lekker) samen met 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, ½ eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel venkelzaad over een bakplaat. Rooster het geheel in de oven ongeveer 10 minuten. De zaadjes moeten kleuren, net als de noten en het moet lekker gaan ruiken. Laat alles afkoelen. Doe het specerijen-notenmengsel over in een keukenmachine (je kunt ook met de hand hakken als je keukenmachine de noten niet aankan) voeg 1 theelepel grof zout en 2 theelepels gemalen zwarte peper toe en maal het tot fijne kruimels.

Tip:
Dukkah kun je gebruiken om je brood in dopen, je kunt het over salades strooien, over gekookte groenten, groentesoepen of smoothies. Ook lekker over een oosterse tomatensaus of een pittige stoofschotel. Als je de dukkah serveert om in te dippen, dip het brood dan eerst in wat olijfolie en vervolgens in de dukkah. 

Meer weten over PuurGezond eten? Lees ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor €21,- in onze webwinkel.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden