Hoe maak je feta met groente in een pot?

O zo lekker bij de borrel, door een salade of gewoon tussendoor: blokjes feta op olie, liefst gemengd met olijven, kruiden en stukjes paprika. Bij PuurGezond maken we dit natuurlijk zelf.

Verwarm de oven voor op 130° C. Spreid 500 g in blokjes gesneden feta, 200 g olijven (zwart en/of groen), 8 teentjes knoflook en 3 rode paprika’s in stukjes uit op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Pel 10 sjalotjes, halveer deze en leg deze er ook bij op de bakplaat. Meng 8 el olijfolie met 1 theelepel gedroogde basilicum en 1 tl gedroogde oregano. Sprenkel de olijfolie over de groente en feta.

Zet de bakplaat in de oven en laat het zachtjes garen. Na 2 uur de bakplaat uit de oven halen. Laat de groente en feta afkoelen tot kamertemperatuur. Doe alles over in schone potten en schenk er zoveel olie op dat alles onderstaat. Sluit de potten af en bewaar ze in de koelkast (maximaal 2 weken houdbaar). 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paprika