Provencaalse hamlapjes

Heel gewoon ingrediënt maar dan anders

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 rode paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
3 eetlepels olijfolie
400 gram hamlapjes (in reepjes)
2 teentjes knoflook
1 pakje gezeefde tomaten (400 ml)
150 ml rode wijn
100 gram zwarte olijven zonder pit
2 theelepels Provençaalse kruiden
handje gehakte verse peterselie

Bereiden

  • Pel en snipper de ui. Maak de paprika, aubergine en courgette schoon en snij ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan. Bak de hamlapreepjes in circa 5 minuten rondom bruin. Neem de hamlapjes uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven vet. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  • Voeg vervolgens de paprika, courgette, aubergine toe en bak alles al omscheppend nog 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, rode wijn, olijven, Provençaalse kruiden en peper toe.
  • Doe de hamlapjes weer terug in de pan en breng alles aan de kook. Stoof alles met de deksel op de pan nog circa 10 minuten. Bestrooi met peterselie.

 

Lekker met zilvervliesrijst of volkorenpasta

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paprika