Bord met gebakken groenten en gebakken ei

Gezond koken kan ook als je maar een pitje ter beschikking hebt (op de camping). Sla op bij je favorieten voor als je straks op vakantie gaat.

Hoofdgerecht

2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

1 rode ui
1 gele paprika
3 eetlepels olie
400 gram rijpe tomaten
1 blikje doperwten of 200 gram doperwten uit de vriezer
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
4 eieren
verse platte peterselie

Bereiden

  • Snij de ui in ringen en de paprika in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan of hoge koekenpan en fruit de ui en paprika een paar minuten op laag vuur.
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee op laag vuur.
  • Breng het geheel aan het pruttelen. Voeg de doperwten toe en maak op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Maak vier holletjes in de groenten en breek de eieren hierboven. Roer niet meer. Laat de eieren in 6 minuten met de deksel op de pan op laag vuur stollen. Garneer met blaadjes peterselie.
  • Serveer met een lekker volkoren (zuurdesem)brood.

Tip
Gebruik je doperwten uit de vriezer en kun je de rest niet invriezen? Laat ze ontdooien, pureer ze en meng ze met wat yoghurt of roomkaas tot een smeerbare spread. Maak op smaak met zout, peper en eventueel wat munt. Lekker als smeersel op brood. 
Ben je alleen, neem gewoon de helft van de hoeveelheden.

Onze download “Koken op de camping” staat vol met dit soort lekkere simpele recepten. Deze PDF bevat naast handige tips ook praktische recepten voor ontbijt, lunch en de avondmaaltijd. Recepten die bijvoorbeeld weinig ingrediënten bevatten, in 1 pan te bereiden zijn of uitgaan van wat meer producten in blik die langer houdbaar zijn. Je schaft de download voor € 4,- aan in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paprika