Loempia

voorgerecht of tussendoortje
10 stuks

Ingrediënten

10 vellen filobladerdeeg
50 gram taugé
1 groene peper
2 teentjes knoflook
75 gram shii-takes
3 eetlepels (zonnebloem)olie
2 eetlepels oestersaus
sambalsaus

Bereiden

  • Laat het deeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de taugé en laat het zeer goed uitlekken in een vergiet en dep het droog met een stuk keukenpapier. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij zeer fijn. Pel en snipper de knoflook. Borstel de shii-takes schoon en hak ze fijn.
  • Verhit 1/2 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, peper en shii-takes ongeveer 3 minuten. Voeg oestersaus en taugé toe. Laat het mengsel afkoelen.
  • Vouw de vellen fillodeeg dubbel. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de vellen hierop uit en bestrijk ze dun met olie. Verdeel het groentemengsel over de deegvellen.
  • Laat aan de zijkanten ongeveer 2 cm vrij. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Bestrijk dit ook dun met olie en rol het deeg op. Bestrijk de rolletjes rondom met olie.
  • Bak de loempiaatjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven krokant en goudbruin. Serveer de loempiaatjes met de sambalsaus.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks