Kerstsalade

Op zoek naar een leuke en lekkere salade voor het kerstmenu? Maak deze prachtige salade. Leg alles mooi in een krans op een groot plat bord en je hebt een kerstkranssalade.

4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

1 paarse wortel
1 (bloed)sinaasappel
2 gekookte rode bietjes
1 appel
1 eetlepel citroensap
½ granaatappel
plak belegen kaas (0,5 cm dik)
150 gram gemengde sla
40 gram pecannoten

Honingmosterddressing 

Bereiden

  • Maak de wortel schoon en snij deze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Kook de wortelplakjes ongeveer 5 minuten in een beetje water met een snufje zout. Giet af en laat uitlekken.
  • Schil de sinaasappel dik door met een scherp mes de schil en het vlies eraf te snijden. Halveer de vruchten en snij de helften in plakken.
  • Snij de rode bietjes in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Steek met een uitsteekvormpje kerstfiguurtjes uit de biet.
  • Snij de appel in kwarten. Snij het klokhuis er ruim uit. Snij de kwarten in dunne partjes. Besprenkel ze met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht je kunt hier zien hoe je dat doet.
  • Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de kaas.
  • Verdeel de sla over een groot bord en houd in het midden ruimte.
  • Verdeel de bietjes, sinaasappel, appel en wortel erover. Zorg voor een symmetrische compositie. Leg de kaasfiguurtjes erop en strooi de granaatappelpitjes erover.
  • Rooster de pecannoten even in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade.
  • Maak de dressing. Druppel een klein beetje van de honingmosterddressing over de salade en doe de rest in een schaaltje en plaats dat midden in de salade. Iedereen kan dan zelf dressing nemen.

Tip:
Varieer met groenten. In plaats van bietjes kun je ook gekookte zoete aardappel of gare plakken flespompoen (de hals) nemen.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten