Daar kunnen we kort over zijn: ja! Het maakt voor de vitamines en vezels niet uit of je groenten zelf vers kookt of uit blik of pot eet.

Kies dan het liefst wel voor "pure" groenten uit blik of pot, zoals sperzieboontjes, worteltjes, mais, doperwten en rode kool. Met puur bedoelen we zonder toevoegingen als zout, suiker, e-nummers. Het gehalte aan vitamines en mineralen in die groenten in pot of blik kun je vergelijken met wat je zelf thuis vers kookt. Dit geldt trouwens ook voor groenten uit de diepvries.

Het voordeel is natuurlijk gemak, want je hoeft de groenten niet meer schoon te maken en te bereiden. Gewoon een kwestie van opwarmen. Ander voordeel: de producent van de groenteconserven heeft de groenten precies in het hoogseizoen geoogst en verwerkt. Dat is dus beter voor het milieu dan groenten vanuit een ver land halen als het bij ons niet verkrijgbaar is.

Een nadeel is misschien de smaak, want groente uit pot of blik is meestal wat gaarder gekookt dan je zelf zou doen. Maar dat moet iedereen voor zichzelf beoordelen.

 

Niet zo veel tijd om gezond te koken? Laat je dan inspireren door ons PuurGezond Snel Klaar maandmenu. Het bevat suggesties voor 28 dagen ontbijt, lunch, warmemaaltijd en tussendoortjes. Alles homemade en superlekker! En ook nog zonder dat je veel tijd kwijt bent in de keuken. Het uitgangspunt van het Snel Klaar maandmenu is dat je voor de maaltijd maximaal 20 minuten in de keuken staat. Je koopt het Snel Klaar maandmenu voor €7,50 in onze webshop.