Bewaar knoflook op een koele en droge plaats.

Bewaar knoflook bijvoorbeeld in de kelder. Het blijft dan zo’n 2 maanden goed. De bol knoflook is niet meer goed als de tenen verschrompelen of uitlopen.

Soms kun je ook verse knoflook kopen. Deze witte bollen met een groen uiteinde kun je op een donkere koele plek laten liggen en drogen. Verse knoflook is veel scherper van smaak dan de gedroogde bollen.

Wist je dat je knoflook ook kunt invriezen? Hak daarvoor gepelde knoflookteentjes fijn en vries in kleine porties in. Het is wel slim om voor een goed afsluitende verpakking te kiezen die geen geurtjes doorlaat. Zo voorkom je dat je brood of andere voedingsmiddelen in de vriezer naar knoflook gaan ruiken en smaken.

Bij PuurGezond gebruiken we graag knoflook in gerechten omdat het zo'n heerlijke mediterrane smaak geeft. Natuurlijk bevat knoflook ook vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar de hoeveelheid die je gebruikt is vaak zo klein dat dat niet echt zode aan de dijk zet. Gebruik het vooral voor de smaak.

In ons Mediterrane slanke maandmenu gebruiken we het volop in de recepten. Je kunt het maandmenu met suggesties voor 28 dagen slank en gezond eten, aanschaffen in onze webwinkel. Het kost € 7,50.