Daarop kun je niet simpel ja of nee antwoorden. Stevia komt van de steviaplant, ook wel honingkruid genoemd. De plant groeit van oorspong in het subtropische Zuid-Amerika. De zoet smakende blaadjes van die plant zijn natuurlijk puur natuur. Eeuwen geleden gebruikten de Indianen uit Paraguay en Brazilië het kruid al bij de bereiding van medicinale dranken en voor het zoeten van hun bitter smakende maté (soort thee).

Maar Stevia is ook de naam van het extract van honingkruid, dat als zoetstof gebruikt wordt in dranken en andere producten. Deze extracten bestaan uit steviaglycosiden, ook bekend onder E-nummmer 960. De steviaglycosiden worden verkrijgen uit de steviaplant door middel van extractie. Maar dat geldt ook voor het verkrijgen van suiker uit suikerbiet en suikerriet en olie uit bijvoorbeeld sesamzaad. Het poeder dat overblijft na extractie, de steviaglycosiden dus, zouden onze grootouders niet herkennen als voedsel. Als je echt puur natuur wilt eten, kun je dus het beste kiezen voor de blaadjes van het honingkruid.