Boter

Bij PuurGezond kiezen we inderdaad voor roomboter inplaats van voor margarine of halvarine. Met een goede reden. 

Wij kiezen roomboter, vanwege de smaak en omdat dit een natuurlijk product is. Wie af en toe roomboter eet op brood, of bij het bakken gebruikt, krijgt echt niet meteen een overschot aan verzadigde vetzuren binnen. We hebben onze adviezen doorberekend en een PuurGezonde voeding scoort prima op de vetsamenstelling. Net zoals er ook een goede score is op factoren als vezels, vitamines en eiwitten.
Bovendien gaan er steeds meer stemmen op in de wetenschap dat niet verzadigde vetten het probleem zijn in de voeding, maar juist de overdaad aan (enkelvoudige) koolhydraten. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd, en wij volgen deze discussie ook op de voet.

Smeer dus gerust roomboter op brood, en wissel voor de variatie af met andere smeersels zoals pesto, tapenade, olijfolie en notenpasta’s. 

Leestip: Blog "Boter op je brood?"

Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-