Ja, dat kan. Echt compleet verkoolde randjes zijn misschien niet zo lekker, maar ze vormen geen gevaar voor je gezondheid. Anders dan bij zwarte randjes aan vlees hoef je deze bij groenten niet perse weg te snijden.

Dat wat verbrandt aan groenten zijn koolhydraten. Door het grillen karamelliseren de natuurlijke suikers die in de groenten zitten en dat maakt gegrilde groente onweerstaanbaar lekker. Leg je groenten te lang op het hete rooster dan gaat het proces door en verbranden ze. En die verbrande koolhydraten zijn niet schadelijk. Eigenlijk is het niets anders dan norit, wat wordt gemaakt van verkoolde planten.

Het verbrande randje van vlees kun je beter niet eten, dat zijn verbrande eiwitten en die zijn schadelijk voor de gezondheid: die hebben kankerverwekkend eigenschappen.

Dus gooi die groenten maar op de barbecue: lekker en gezond. Zo kom je wel aan 300-400 gram groente, met gemak!

Veel groenten eten is een van de pijlers van het PuurGezonde eetplan. Je doet daarmee veel goeds voor je gezondheid en je lijn. Lees meer over het eten van veel groenten in ons boek “Eet Meer!" Te koop in onze webshop.