Verse, jonge aubergines smaken niet bitter. Maar als aubergines te ver doorrijpen kunnen ze een bittere smaak krijgen.

De schil van zo’n te rijpe aubergine is niet meer strak en glanst niet meer. Het kroontje is bruin. Hou je niet van de bittere smaak? Kies dan de jonge vruchten met een stevige, strakke en glanzende schil. Heb je toch een aubergine die te ver is doorgerijpt, snij de aubergine dan in plakken en bestrooi deze met zout. Laat het vocht er een half uur uittrekken door de plakken op elkaar te leggen in een vergiet met iets zwaars erboven op, zoals een pan. Spoel vervolgens de plakken af en dep ze droog. Hierna kun je de aubergine verder verwerken in een gerecht. Op PuurGezond vind je natuurlijk volop inspiratie voor heerlijke gerechten met deze veelzijdige groente. 

Lekkere recepten met aubergine vind je ook in ons slanke maandmenu Mediterraan. Dit is een compleet maandmenu met suggesties voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes, zo samengesteld dat jij alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, slank eet en ook nog eens heel lekker mediterraan. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel.