Een ei pellen gaat niet altijd even gemakkelijk. Weet jij hoe dat komt?

Vaak blijft er een stukje van het ei aan de schaal zitten en blijf jij achter met een niet perfect gepeld eitje... Er is wel goed nieuws: eieren die lastig te pellen zijn, zijn vaak kakelvers. Bij verse eieren zit er nog geen lucht tussen de eierschaal en het vlies. Het eiwit zit daardoor heel dicht tegen de schaal aan en dat maakt pellen lastig: of je trekt stukjes ei mee of er blijft een dof vlies om het ei zitten.

Bij oudere eieren zit er meer lucht onder de schaal waardoor je ze gemakkelijker kunt pellen.

Het helpt als je eieren na het koken laat schrikken onder koud water. Doordat het eiwit afkoelt, krimpt het iets en laat het makkelijker los van de schaal. En dat pelt veel gemakkelijker. Ook kun je een gaatje in de onderkant van een ei prikken. Dat voorkomt ten eerste dat je ei breekt tijdens het koken, en daarnaast 'zuigt' het ei via het gaatje koud water naar binnen als je het ei na het koken laat schrikken. Hierdoor laat het vlies los van de schaal. Is een ei pellen echt niet jouw favoriete klusje? Soms kun je er ook voor kiezen om het ei met een theelepel uit te lepelen.

Meer weten over eieren en ben je op zoek naar lekkere gezonde recepten met ei? Schaf onze Ei-special met 17 ei-recepten aan in onze webshop voor slechts €3,-.